Chirie garantată vs. închiriere tradițională: avantaje și dezavantaje pentru proprietari

apartamente si garsoniere cu chirie garantata

În momentul în care decideți să închiriați o proprietate, este important să înțelegeți opțiunile disponibile și să alegeți cea mai avantajoasă variantă pentru nevoile și obiectivele dumneavoastră. În acest articol, vom compara avantajele oferite de o chirie garantată oferită de Property Concept cu închirierea tradițională, prezentând comparativ fiecare metodă.

Închiriere tradițională cu chiriași pe termen lung

Închirierea tradițională presupune încheierea unui contract direct cu chiriașul și gestionarea personală a proprietății. Haideți să vedem ce presupune acest sistem de închiriere a unei proprietăți imobiliare:

  • Lipsa unor venituri garantate și stabile. În cazul în care proprietatea nu este închiriată o lună sau două, acelea vor fi perioade moarte pentru investiția dvs.
  • Dacă chiriașul nu plătește la timp chiria și utilitățile, veți avea stres suplimentar și posibile pierderi financiare.
  • Dacă proprietatea suferă daune după un chiriaș, costurile pentru renovare, reutilare și reamenajare vă pot reduce rentabilitatea investiției.
  • Responsabilitatea și efortul de a găsi chiriași potriviți, de a încasa chiria și de a administra și întreține proprietatea vă revine în totalitate. Acest lucru înseamnă pierderi de timp, de nervi și de bani.
  • Veți avea costuri suplimentare legate de administrare, reînchiriere și mentenanță. Periodic, o parte din profiturile obținute din închiriere se vor întoarce în mentenanța apartamentului sau garsonierei dvs.

Chirie garantată prin Property Concept: ce înseamnă?

Chiria garantată oferită de Property Concept implică un contract prin care noi ne angajăm să vă plătim o sumă prestabilită lunar, indiferent dacă proprietatea este închiriată sau nu. În acest caz, Property Concept se ocupă de închirierea și întreținerea proprietății, fără costuri suplimentare pentru dumneavoastră.

Practic, indiferent ce se întâmplă în această lună, dvs. primiți suma convenită, de cele mai multe ori peste prețul pieței pentru o chirie standard. Chiar dacă noi reușim sau nu să închiriem proprietatea dvs. în luna respectivă, dvs. încasați suma garantată de noi.

În cazul în care apare nevoia de curățenie, reparații sau orice mentenanță a apartamentului, noi ne ocupăm de absolut tot, fără niciun cost din partea proprietarului. De asemenea, noi ne ocupăm de plata utilităților și intermedierea relațiilor cu furnizorii și chiriașii. Bineînțeles, noi vom plăti toate utilitățile. Suma dvs. garantată lunar vă aparține în totalitate.

Avantajele chiriei garantate de Property Concept

Alegând să investiți într-o proprietate cu chirie garantată de Property Concept, veți avea doar avantaje:

  • Investiție într-o proprietate de calitate, utilată complet și amenajată modern, cu mare potențial de creștere pe termen scurt și lung,
  • Venituri lunare stabile și predictibile, indiferent de ocuparea proprietății,
  • Administrarea integrală a proprietății, inclusiv găsirea chiriașilor, încasarea chiriei, întreținerea și mentenanța,
  • Eliminarea perioadelor moarte și a costurilor de reînchiriere și administrare,
  • Reducerea efortului și timpului necesar pentru gestionarea proprietății.

Aici puteți vedea întreaga noastră ofertă de apartamente și garsoniere cu chirie garantată în București.

pareri Property Concept

Chirie garantată sau închiriere tradițională?

Alegerea între chirie garantată și închiriere tradițională depinde de preferințele și nevoile dumneavoastră. Dacă doriți să beneficiați de un venit stabil și predictibil, fără a vă face griji în legătură cu administrarea și întreținerea proprietății, atunci chiria garantată oferită de Property Concept este cea mai potrivită opțiune. În acest caz, veți economisi timp și efort, încredințând gestionarea proprietății unei companii specializate.

Pe de altă parte, dacă sunteți dispuși să investiți timp și efort în administrarea proprietății, în căutarea de chiriași și în gestionarea relației cu aceștia, închirierea tradițională ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de riscul perioadelor moarte și al costurilor suplimentare asociate cu administrarea și întreținerea proprietății.

Pentru a lua cea mai bună decizie, vă recomandăm să analizați atent avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și să luați în considerare factori precum obiectivele dumneavoastră financiare, disponibilitatea de a investi timp și efort în administrarea proprietății și nivelul de confort pe care îl aveți în gestionarea relației cu chiriașii.

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, este important să colaborați cu profesioniști de încredere și să vă asigurați că înțelegeți toate detaliile contractuale implicate în închirierea proprietății. Acest lucru vă va permite să vă bucurați de avantajele investiției imobiliare și să evitați eventualele probleme care pot apărea pe parcurs.

Noi, echipa Property Concept, suntem aici, alături de dvs. la fiecare pas!

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Phone icon
Contact !
WhatsApp icon