Top zone rezidențiale din București: ghid pentru cumpărători

top zone rezidentiale din Bucuresti

Bucureștiul este o metropolă vibrantă și dinamică, care oferă numeroase opțiuni rezidențiale pentru cei care caută să își achiziționeze o proprietate. În acest ghid, vă prezentăm top zone rezidențiale din București, unde puteți găsi locuințe moderne, facilități excelente și o comunitate activă.

Alegerea unei zone rezidențiale potrivite este un aspect crucial în procesul de cumpărare a unei proprietăți. Fie că sunteți în căutarea unui cartier liniștit și sigur pentru a vă forma o familie sau doriți să fiți aproape de centrele de afaceri și de viața culturală a orașului, acest ghid vă va oferi informațiile necesare pentru a lua o decizie înțeleaptă.

În continuare, vom explora cele mai căutate zone rezidențiale din București, luând în considerare aspecte precum accesibilitatea, facilitățile, infrastructura, siguranța și potențialul de creștere a valorii proprietăților. Indiferent de preferințele și nevoile dvs., veți găsi în acest ghid o prezentare detaliată a fiecărei zone, astfel încât să puteți face o alegere informată în funcție de propriile criterii.

Cele mai căutate zone rezidențiale din București

Fie că sunteți în căutarea unui apartament modern într-un cartier rezidențial cu spații verzi și parcuri sau doriți să vă stabiliți într-o zonă mai centrală, aproape de atracțiile urbane și de facilitățile de agrement, acest ghid vă va ghida în identificarea celor mai potrivite zone rezidențiale pentru dvs.

În capitolele următoare, vom explora în detaliu fiecare zonă rezidențială de top, precum Drumul Taberei, Militari, Crângași, Politehnică, Ghencea și Prelungirea Ghencea, precum și zona Trafic Greu. Vom analiza aspecte precum infrastructura, facilitățile, stilul de viață și prețurile proprietăților, pentru a vă oferi o imagine cuprinzătoare a acestor zone.

Zone rezidențiale de top în București

Bucureștiul este un oraș mare, cu numeroase zone rezidențiale care atrag atenția cumpărătorilor. În acest capitol, vom explora în detaliu cele mai căutate zone rezidențiale din București, oferind informații despre caracteristicile și avantajele fiecărei zone.

1. Drumul Taberei

Situat în partea de vest a orașului, Drumul Taberei este o zonă în plină dezvoltare. Această zonă rezidențială oferă locuințe moderne, facilități comerciale și spații verzi generoase, precum Parcul Drumul Taberei.

Puncte de interes: apropierea de stații de metrou, centre comerciale, școli și spitale.

blank

2. Militari

Zona Militari se află tot în partea de vest a Bucureștiului, fiind renumită pentru dezvoltarea sa rapidă. Aici veți găsi o varietate de apartamente și case, precum și facilități comerciale, instituții de învățământ și zone de agrement.

Puncte de interes: apropierea de centrul comercial Militari Shopping Center, Parcul Drumul Taberei și stația de metrou Gorjului.

3. Crângași

Situat în partea de nord-vest a orașului, Crângași este o zonă rezidențială foarte iubită. Aici veți găsi o varietate de locuințe, de la apartamente moderne la case tradiționale, precum și facilități și servicii diverse.

Puncte de interes: apropierea de Parcul Crângași, Centrul Comercial Plaza România și stațiile de metrou Crângași și Petrache Poenaru.

4. Politehnica

Situată în apropierea Universității Politehnice din București, zona Politehnica este cunoscută pentru locuințele moderne și infrastructura bine dezvoltată. Această zonă atractivă pentru tineri oferă acces rapid la centre de învățământ, centre comerciale și facilități sportive.

Puncte de interes: apropierea de Universitatea Politehnica din București, Centrul Comercial AFI Cotroceni și Parcul Regal.

5. Ghencea și Prelungirea Ghencea

Situată în partea de sud-vest a orașului, zonele Ghencea și Prelungirea Ghencea oferă oportunități interesante pentru cumpărătorii de locuințe. Această zonă este cunoscută pentru casele și apartamentele moderne, precum și pentru facilitățile și serviciile din apropiere.

Puncte de interes: apropierea de Stadionul Steaua, centrul comercial Plaza România și Parcul Ghencea.

6. Zona Trafic Greu

Această zonă rezidențială se află în partea centrală a orașului și este caracterizată de o infrastructură bine dezvoltată și acces rapid la principalele artere rutiere și de transport în comun. Aici veți găsi o varietate de apartamente și facilități comerciale.

Puncte de interes: apropierea de Parcul Tineretului, Parcul Carol și centre de business.

blank

Fiecare zonă rezidențială menționată oferă avantaje și caracteristici specifice. Este important să evaluați nevoile și preferințele dvs. înainte de a lua o decizie de cumpărare. În capitolele următoare, vom explora în detaliu fiecare zonă rezidențială, oferind informații suplimentare despre infrastructură, facilități, prețuri și stil de viață.

Prețuri și tendințe de piață în zonele rezidențiale de top

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare în procesul de cumpărare a unei proprietăți este prețul. În acest capitol, vom explora prețurile și tendințele de piață în cele mai căutate zone rezidențiale din București, oferindu-vă informații utile pentru a înțelege mai bine piața imobiliară locală.

Prețurile proprietăților în zonele rezidențiale pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi localizarea, dimensiunea, facilitățile și starea generală a proprietății. Pentru a vă oferi o idee generală, vom prezenta o medie a prețurilor în fiecare zonă rezidențială menționată anterior.

1. Drumul Taberei

Prețuri medii:

 • Apartamente cu 1 cameră – între 50.000 și 80.000 euro;
 • Apartamente cu 2 camere – între 80.000 și 120.000 euro;
 • Apartamente cu 3 camere – între 120.000 și 180.000 euro.

Tendințe de piață: prețurile proprietăților din Drumul Taberei au avut o tendință crescătoare în ultimii ani, datorită dezvoltării rapide a zonei și cererii ridicate de locuințe moderne.

2. Militari

Prețuri medii:

 • Apartamente cu 1 cameră – între 60.000 și 90.000 euro;
 • Apartamente cu 2 camere – între 90.000 și 140.000 euro;
 • Apartamente cu 3 camere – între 140.000 și 200.000 euro.

Tendințe de piață: prețurile proprietăților din zona Militari sunt în creștere, pe măsură ce această zonă continuă să se dezvolte și să atragă investiții în infrastructură și facilități.

3. Crângași

Prețuri medii:

 • Apartamente cu 1 cameră – între 50.000 și 80.000 euro;
 • Apartamente cu 2 camere – între 80.000 și 120.000 euro;
 • Apartamente cu 3 camere – între 120.000 și 180.000 euro.

Tendințe de piață: prețurile proprietăților din Crângași sunt relativ stabile, dar se pot înregistra ușoare creșteri în viitor, odată cu dezvoltarea continuă a zonei și cererea constantă de locuințe.

4. Politehnică

Prețuri medii:

 • Apartamente cu 1 cameră – între 70.000 și 100.000 euro;
 • Apartamente cu 2 camere – între 100.000 și 150.000 euro;
 • Apartamente cu 3 camere – între 150.000 și 220.000 euro.

Tendințe de piață: prețurile proprietăților din zona Politehnică au înregistrat o ușoară creștere în ultimii ani, odată cu dezvoltarea infrastructurii și creșterea cererii pentru locuințe în apropierea Universității Politehnice.

5. Ghencea și Prelungirea Ghencea

Prețuri medii:

 • Apartamente cu 1 cameră – între 60.000 și 90.000 euro;
 • Apartamente cu 2 camere – între 90.000 și 140.000 euro;
 • Apartamente cu 3 camere – între 140.000 și 200.000 euro.

Tendințe de piață: prețurile proprietăților din zona Ghencea și Prelungirea Ghencea au avut o tendință constantă de creștere, întrucât această zonă devine tot mai populară datorită dezvoltării infrastructurii și a accesibilității la facilități.

6. Zona Trafic Greu

În general, prețurile medii pentru apartamentele din Zona Trafic Greu sunt după cum urmează:

 • Apartamente cu 1 cameră: între 50.000 și 80.000 euro;
 • Apartamente cu 2 camere: între 80.000 și 130.000 euro;
 • Apartamente cu 3 camere: între 130.000 și 200.000 euro.

Este important să rețineți că prețurile menționate sunt doar o medie și pot varia în funcție de mai mulți factori. De aceea, vă recomandăm să consultați o firmă specializată în imobiliare pentru a obține informații actualizate și detaliate despre prețurile și tendințele de piață în zona specifică în care sunteți interesat să achiziționați o proprietate.

Infrastructură și facilități în zonele rezidențiale de top

În acest capitol, ne concentrăm pe infrastructura și facilitățile disponibile în cele mai căutate zone rezidențiale din București. Aceste aspecte sunt importante deoarece contribuie la calitatea vieții și la confortul locuitorilor din aceste zone.

1. Drumul Taberei

Infrastructură: Zona Drumul Taberei beneficiază de conexiuni excelente de transport, inclusiv stații de metrou și linii de autobuz. De asemenea, se bucură de acces rapid la principalele artere rutiere, precum Șoseaua Virtuții și Prelungirea Ghencea.

Facilități: Aici veți găsi numeroase magazine, supermarketuri, restaurante și cafenele. Există, de asemenea, parcuri și spații verzi generoase, cum ar fi Parcul Drumul Taberei.

2. Militari

Infrastructură: Zona Militari beneficiază de acces rapid la stațiile de metrou Gorjului și Păcii, care asigură legături cu alte zone importante din București. De asemenea, se poate accesa ușor șoseaua de centură și principalele artere rutiere.

Facilități: Aici veți găsi centre comerciale moderne, cum ar fi Militari Shopping Center, care oferă o varietate de magazine, restaurante și facilități de divertisment.

3. Crângași

Infrastructură: Zona Crângași beneficiază de stații de metrou, precum și de acces facil la alte mijloace de transport în comun. De asemenea, există legături rapide către centrul orașului și alte zone importante.

Facilități: Aici veți găsi o varietate de magazine, restaurante, săli de fitness și centre sportive. Parcul Crângași oferă o oază de verdeață și spații de recreere.

4. Politehnică

Infrastructură: Zona Politehnica beneficiază de conexiuni excelente de transport, inclusiv stații de metrou și linii de autobuz. Există, de asemenea, acces rapid la șoseaua de centură și principalele artere rutiere.

Facilități: Aici veți găsi numeroase facilități educaționale, cum ar fi Universitatea Politehnică din București, precum și centre comerciale și spații de agrement, cum ar fi AFI Cotroceni și Parcul Regal.

5. Ghencea și Prelungirea Ghencea

Infrastructură: Zonele Ghencea și Prelungirea Ghencea beneficiază de conexiuni rutiere excelente către alte zone importante din București. Există, de asemenea, stații de autobuz în apropiere pentru a vă permite deplasarea ușoară în oraș.

Facilități: Aici veți găsi centre comerciale, cum ar fi Plaza România, precum și facilități medicale, școli și parcuri în apropiere.

6. Zona Trafic Greu

Infrastructură: Zona Trafic Greu asigură o mobilitate facilă și conexiuni eficiente în oraș. Prin intermediul străzilor principale și al arterelor rutiere importante, rezidenții din această zonă au acces rapid către diverse zone din București. De asemenea, transportul în comun este bine dezvoltat, cu numeroase stații de autobuz și opțiuni de metrou în apropiere.

Facilități: Satisfac o gamă largă de nevoi ale locuitorilor. Aici veți găsi o varietate de magazine, restaurante, cafenele și centre comerciale, oferind oportunități pentru cumpărături și divertisment. De asemenea, zona dispune de facilități medicale, instituții de învățământ și parcuri pentru relaxare și recreere.

Este important să luați în considerare infrastructura și facilitățile oferite de fiecare zonă rezidențială înainte de a lua o decizie de cumpărare a unei proprietăți. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că veți avea acces la toate serviciile și utilitățile necesare pentru un stil de viață confortabil și convenabil.

Stil de viață și comunitate în zonele rezidențiale din București

În acest capitol, ne concentrăm asupra stilului de viață și comunității în zonele rezidențiale de top din București. Vom vedea că fiecare dintre aceste zone are un stil de viață distinct și o comunitate diversă.

1. Drumul Taberei

Stil de viață: Drumul Taberei oferă un stil de viață echilibrat, cu o atmosferă liniștită și relaxată. Aici veți găsi parcuri frumoase și spații verzi, locuri de joacă pentru copii și terenuri de sport, care încurajează activitățile în aer liber și petrecerea timpului de calitate în familie.

Comunitate: Comunitatea din Drumul Taberei este diversă și prietenoasă, cu un sentiment de apartenență și implicare. Există evenimente locale, precum târguri și festivaluri, care adună locuitorii și promovează interacțiunea socială.

2. Militari

Stil de viață: Militari oferă un stil de viață urban, cu o gamă largă de facilități și opțiuni de divertisment. Aici veți găsi centre comerciale, restaurante, cinematografe și săli de fitness, care vă permit să vă bucurați de activități variate în timpul liber.

Comunitate: Comunitatea din Militari este dinamică și activă, cu oameni de toate vârstele și interesele. Există asociații de proprietari și grupuri comunitare care organizează diverse evenimente și activități, promovând interacțiunea socială și colaborarea.

3. Crângași

Stil de viață: Crângași oferă un stil de viață echilibrat, cu o atmosferă plăcută și o mulțime de spații verzi. Aici veți găsi parcuri, alei pentru plimbări și terase, care vă permit să vă relaxați în natură și să vă bucurați de aerul curat.

Comunitate: Comunitatea din Crângași este prietenoasă și implicată, cu oameni care apreciază natura și valoarea comunității. Există grupuri de voluntari și inițiative locale care promovează protejarea mediului și organizarea de activități recreative pentru toți locuitorii.

4. Politehnică

Stil de viață: Politehnica oferă un stil de viață dinamic și urban, cu acces ușor la facilități educaționale, centre comerciale și spații de agrement. Aici veți găsi o mulțime de opțiuni pentru cumpărături, divertisment și activități culturale.

Comunitate: Comunitatea din Politehnică este diversă și dinamică, cu oameni care apreciază inovația și excelența. Există evenimente academice, culturale și sportive care adună locuitorii și promovează interacțiunea și colaborarea.

5. Ghencea și Prelungirea Ghencea

Stil de viață: Ghencea și Prelungirea Ghencea oferă un stil de viață liniștit și accesibil, cu facilități comerciale și de agrement în apropiere. Aici veți găsi centre comerciale, restaurante, parcuri și spații verzi, care vă permit să vă bucurați de diverse activități.

Comunitate: Comunitatea din Ghencea și Prelungirea Ghencea este prietenoasă și implicată, cu oameni care se bucură de atmosfera liniștită și de beneficiile vieții într-o zonă rezidențială accesibilă.

6. Zona Trafic Greu

Stil de viață: Zona Trafic Greu oferă un stil de viață urban și vibrant, cu acces rapid la facilități și servicii diverse. Aici veți găsi o gamă variată de opțiuni pentru cumpărături, restaurante, cafenele și activități de divertisment.

Comunitate: Comunitatea din Zona Trafic Greu este dinamică și diversă, cu oameni din diferite domenii și culturi. Există evenimente locale și inițiative comunitare care adună locuitorii și promovează interacțiunea și implicarea socială.

Fiecare dintre aceste zone rezidențiale oferă un stil de viață și o comunitate distinctă, cu caracteristici și atracții specifice. Este important să evaluați aceste aspecte în funcție de preferințele și nevoile dvs. personale pentru a alege zona potrivită pentru achiziționarea unei proprietăți în București.

Concluzii – compararea zonelor rezidențiale de top din București

Pentru a vă ajuta să faceți o alegere informată în privința zonei rezidențiale în care doriți să achiziționați o proprietate în București, am realizat un tabel comparativ care evidențiază aspectele cheie pentru fiecare zonă discutată în articol.

ZonaStil de viațăFacilități dominanteObiective importanteTransport publicComunitate
Drumul TabereiLiniștitParcuri și spații verziUniversitatea Politehnică, Carrefour OrhideeaAutobuze: 122, 137, 138Diversă și implicată
MilitariUrbanCentre comerciale, restauranteAfi Cotroceni, Mega MallMetrou: stația LujeruluiDinamică și activă
CrângașiRelaxatSpații verzi, restauranteParcul Crângași, Plaza RomâniaAutobuze: 336, 601, 648Prietenoasă și implicată
PolitehnicăUrbanCentre comerciale, universitățiUniversitatea Politehnică, AFI CotroceniMetrou: stația PolitehnicăDiversă și activă
Ghencea și Prelungirea GhenceaDiversificatMagazine, grădinițe, săli de fitnessParcul Ghencea, Plaza MallAutobuze: 137, 138, 163Dinamică și implicată
Zona Trafic GreuUrbanCentre comerciale, restauranteAFI Cotroceni, Plaza RomaniaAutobuze: 336, 601, 648Dinamică și implicată

În tabelul de mai sus, am evidențiat aspecte cheie precum stilul de viață, facilitățile disponibile, transportul public și comunitatea pentru fiecare zonă rezidențială în parte. Aceste aspecte vă pot ajuta să comparați și să evaluați zonele în funcție de preferințele și nevoile dvs. personale.

Este important să țineți cont de faptul că fiecare zonă are propriile sale caracteristici și atracții, iar alegerea unei zone rezidențiale depinde de preferințele și prioritățile dvs. personale. Vă încurajăm să explorați în detaliu fiecare zonă și să luați în calcul și alți factori relevanți, cum ar fi prețurile la imobiliare și perspectivele de dezvoltare.

Imobiliare pentru investiție în zonele de top ale Bucureștiului

Echipa noastră Property Concept vă stă la dispoziție pentru a vă oferi suportul și consultanța necesară în procesul de achiziție a unei proprietăți în oricare dintre aceste zone rezidențiale. Asigurăm servicii profesionale și personalizate pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie și să vă bucurați de o experiență plăcută în cadrul procesului de cumpărare.

Indiferent dacă sunteți în căutarea unei garsoniere sau a unui apartament în aceste zone rezidențiale de top din București, Property Concept vă poate ajuta să găsiți proprietatea Buy to Rent potrivită și să obțineți randamentul dorit. Prin parteneriatele noastre și expertiza noastră în piața imobiliară locală, vă oferim oportunități sigure și profitabile de investiții imobiliare.

Nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe despre oferta noastră de proprietăți și servicii complete. Suntem aici pentru a vă ghida în procesul de investiție și pentru a vă oferi suportul necesar pe întreg parcursul acestei călătorii imobiliare.

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Phone icon
Contact !
WhatsApp icon