Buy to Rent – oportunitate de investiție în imobiliare

to rent - Afaceri

Investițiile în imobiliare sunt o modalitate foarte bună de a vă proteja economiile și de a obține un venit suplimentar, stabil și sigur. Una dintre opțiunile de investiție în imobiliare este Buy to Rent. Acest sistem se bazează pe achiziționarea unui imobil cu scopul de a-l închiria pe termen lung. În acest articol, vom explora ce este Buy to Rent, cum funcționează și de ce este aceasta o oportunitate bună de investiție în imobiliare.

Ce este Buy to Rent și cum funcționează?

Buy to Rent este o strategie de investiție imobiliară în care o persoană sau o companie cumpără o proprietate (apartament, casă, clădire etc.) cu scopul de a o închiria pe termen lung și de a obține astfel un venit lunar constant din chirie. În limba engleză, Buy to Rent înseamnă cumpără pentru a închiria.

Așadar, scopul principal al acestui tip de investiție este de a obține un flux constant de venit din chirii și, de asemenea, de a maximiza valoarea de revânzare a proprietății în viitor.

Procesul începe cu căutarea unei proprietăți potrivite pentru dvs. în funcție de locație, preț și potențialul de închiriere. Odată ce proprietatea ideală este găsită, investitorul o va achiziționa, cash sau prin împrumut bancar. Proprietatea este apoi închiriată, urmând ca investitorul să aibă un flux constant de venit.

Unul dintre avantajele principale ale acestei strategii este că investitorul poate obține un randament financiar bun din chirii, fără a fi nevoit să dedice mult timp pentru întreținerea sau administrarea proprietății. De asemenea, valoarea proprietății poate crește în timp, oferind posibilitatea de a o vinde la un preț mai mare decât cel achitat inițial. Investiția de tip Buy to Rent în imobiliare îți aduce câștig acum, dar și pe viitor.

Comparativ cu investițiile la bursă, în acțiuni sau în crypto, investițiile imobiliare sunt mai sigure, mai puțin volatile și au un randament constant.

Cum alegem proprietatea potrivită pentru Buy to Rent?

După ce ați decis să investiți în imobiliare în sistem Buy to Rent, este important să știți cum să alegeți proprietățile potrivite pentru a obține un profit maxim. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când căutați proprietăți ideale pentru a fi închiriate:

  1. Zona. Alegeți proprietăți în zone care sunt solicitate de către chiriași. Zonele cu un flux mare de trafic, cum ar fi zonele universitare sau cele aflate lângă centre comerciale sau parcuri, sunt în general o alegere bună.
  2. Prețul. Căutați proprietăți care pot fi achiziționate la un preț bun, dar care au potențial de creștere a valorii în viitor. Acest lucru vă permite să obțineți un profit mai mare atunci când decideți să vindeți proprietatea mai târziu.
  3. Starea. Asigurați-vă că proprietatea este în stare bună și că nu necesită reparații majore sau îmbunătățiri. Acest lucru va reduce costurile dvs. inițiale și vă va ajuta să găsiți mai ușor și mai repede chiriași.
  4. Amenajările. Alegeți proprietăți care au amenajări moderne și atractive, cum ar fi bucătării și băi renovate sau parcare privată. Acestea vor fi mai ușor de închiriat și vor atrage chiriași dispuși să plătească mai mult pentru proprietate.
  5. Rentabilitatea. Calculați rentabilitatea proprietății înainte de a o cumpăra. Acest lucru înseamnă să comparați prețul de achiziție al proprietății cu prețul de închiriere potențial și să luați în considerare costurile de întreținere și reparații. Alegeți proprietatea care vă oferă cel mai bun randament posibil pentru bugetul de care dispuneți.

Pentru un cumpărător fără experiență sau fără timpul necesar pentru cercetarea amănunțită a pieței, ratarea ocaziilor cu adevărat avantajoase este destul de posibilă. De aceea, noi, Property Concept, vă punem la dispoziție expertiza noastră. Vă ajutăm cu toți pașii necesari unei achiziții într-adevăr profitabile în domeniul imobiliar.

Studiu de caz: exemplu de succes cu o investiție Buy to Rent în București

În 2014, un client a cumpărat un apartament cu o cameră în zona Ghencea în valoare de 46.000 de Euro. De atunci și până în prezent, l-a valorificat în sistem Buy to Rent. Acest apartament a fost închiriat constant cu sume lunare cuprinse între 340 și 450 de Euro. Chiria a variat în funcție de perioadă, de fluctuația pieței, de starea apartamentului din momentul închirierii, de tipul de chiriaș găsit. Dată fiind zona excelentă, apartamentul nu a stat neînchiriat mai mult de 2-3 săptămâni o dată la 4-5 ani.

Din 2014 până acum, clientul a încasat din chirii suma de 43.200 de Euro, având o medie de 400 de Euro pe lună timp de 9 ani. Din acești bani, s-a făcut: o renovare a pereților în valoare de 400 de Euro; a fost schimbat frigiderul în valoare de 300 de Euro; a fost reparată centrala termică, costul fiind de 200 de Euro. Așadar, profitul net rămas din chirii în toți acești ani este de 42.300 de Euro. Nu e rău deloc în 9 ani pentru un apartament care a fost cumpărat cu 46.000 de Euro, nu-i așa? Și acesta este doar începutul.

Acum, clientul dorește să vândă acel apartament. Conform evoluției pieței imobiliare, acel apartament valorează în 2023 suma de 68.000-70.000 de Euro. De ce? Pentru că așa a evoluat piața imobiliară în București și în România. Iată indicele imobiliar conform imobiliare.ro:

indice-imobiliar-Bucuresti

Astfel, la revânzare va avea un profit de încă aproximativ 24.000 de Euro. Așadar, cu o investiție Buy to Rent de 46.000 de Euro, clientul a câștigat în total un profit de aproximativ 66.000 de Euro în 9 ani, în timp ce își recuperează integral și investiția inițială de 46.000 de Euro atunci când vinde proprietatea. Totul fără efort, fără timp investit și fără bătăi de cap. Cum sună asta?

Property Concept – pentru investițiile Buy to Rent cu cel mai bun randament

Acesta este doar un exemplu. Desigur, fiecare investiție imobiliară Buy to Rent este un succes cu marje mai mici sau mai mari de profit. Conform indicilor, piața imobiliară este în creștere în România. Putem afirma că, așa cum se prezintă situația acum, veți avea câștig sigur și constant din chirii, dar și din vânzarea ulterioară a apartamentului.

Cât de mare va fi randamentul investiției dvs.? Depinde de proprietatea pe care o alegeți și de modul în care o veți administra.

Pe site-ul nostru, PropertyConcept.ro, veți găsi oportunități de investiții imobiliare în București cu cel mai bun randament posibil. Apartamentele Buy to Rent puse la dispoziție de noi sunt în cele mai bune zone ale Bucureștiului. Oferim apartamente Buy to Rent în zone unde întotdeauna cererea de chirii va fi masivă: Drumul Taberei, Militari, Crângași, Politehnică, Ghencea, Favorit etc.

De asemenea, apartamentele oferite de noi sunt renovate modern cu designer. Sunt complet mobilate și utilate. Astfel, dvs. nu veți face nicio investiție suplimentară după achiziție. Veți putea închiria apartamentul așa cum este chiar din ziua cumpărării.

Multe dintre apartamentele Buy to Rent propuse de noi au deja chiriași serioși. Astfel, încasați chiria chiar din prima zi. De asemenea, oferim posibilitatea de a ne ocupa noi de închirierea apartamentului dvs. în regim hotelier. Noi preluăm absolut toate responsabilitățile și activitățile de mentenanță. În acest mod, veți avea o chirie lunară garantată și stabilă de 450 de Euro pe lună. Fără să depuneți vreun efort, fără să investiți timp!

Suntem aici atunci când doriți să faceți o investiție imobiliară Buy to Rent cu un randament demn de un investitor profesionist!

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Phone icon
Contact !
WhatsApp icon