Buy to Rent în Europa: creștere pe piața imobiliară

buy to rent în Europa - Uniunea Europeană

Buy to Rent este o formă de investiție imobiliară în care investitorul achiziționează o proprietate și o închiriază pentru a genera venituri. Această formă de investiție este din ce în ce mai apreciată în ultimii ani în întreaga lume, datorită randamentului atractiv pe termen lung și a potențialului de creștere.

Cifre și statistici ale pieței Buy to Rent din Europa

Buy to Rent este o formă de investiții în creștere în Europa. Motivul principal este cererea tot mai mare pentru proprietăți de închiriat în majoritatea țărilor europene. Iată câteva cifre și statistici care reflectă evoluția pieței Buy to Rent în Europa:

1. Potențialul de creștere al pieței Buy to Rent în Europa

Potrivit unui raport realizat de agenția de rating Standard & Poor’s, creșterea prețurilor imobiliarelor este continuă. De aceea, dar și din alte motive, tinerii preferă să închirieze locuințe decât să le cumpere. Pentru investitorii europeni în imobiliare Buy to Rent, aceasta este o oportunitate de neratat.

În graficul de mai jos, linia mov ne arată cum prețul mediu al locuințelor în Europa a crescut de 10 ori din 2012 până în 2022. Se va opri această creștere? Semnalele din piață ne arată că nu.

potentialul-pietei-Buy-to-Rent-in-Europa

Ce înseamnă acest lucru pentru investitori? Înseamnă două lucruri:

  • chiriași tot mai mulți care vor avea nevoie să închirieze proprietăți, deci câștig sigur din închiriere,
  • creșterea valorii proprietății cumpărate în timp, deci câștig sigur pe termen lung.

2. Țările cu cel mai bun randament pentru investițiile Buy to Rent în Europa

Potrivit unui studiu realizat de Global Property Guide, țările cu cel mai bun randament pentru investițiile Buy to Rent sunt Lituania, Irlanda, Polonia, Letonia, Italia, UK și România. La noi, taxele sunt printre cele mai mici din Europa, randamentul profitului este mare, prețurile de achiziție sunt reduse, iar în 5 ani creșterea valorii proprietății este de aproximativ 45-50%.

randament-Buy-to-Rent-in-Europa

Merită să cumpărați un apartament pentru Buy to Rent în București sau în alt oraș? Investitorii inteligenți asta fac.

3. Randamentul investiției Buy to Rent în Europa

Potrivit datelor colectate de site-ul de comparare a chiriilor Numbeo, randamentul mediu al investiției Buy to Rent în Europa este de aproximativ 5%, în funcție de țară și de zona geografică. Totuși, în România randamentul poate ajunge și la 8%, mai ales dacă alegeți să lucrați cu Property Concept pentru a face cea mai avantajoasă investiție în imobiliare în București.

4. Perspective pentru piața Buy to Rent în Europa

Potrivit unei analize realizate de Cushman & Wakefield, specialiștii se așteaptă ca piața Buy to Rent să crească în viitorul apropiat la niveluri cel puțin similare cu cele pre-pandemie. De ce perspectivele sunt unanim optimiste? Datorită cererii tot mai mari din partea tinerilor care preferă să închirieze în loc să cumpere o proprietate, precum și datorită migrărilor spre marile orașe pentru a lucra în domenii de viitor.

Ce concluzii putem extrage din cele discutate mai sus? Iată ce ar trebui să rețină fiecare persoană interesată să facă o investiție sigură și profitabilă:

  • creșterea cererilor de chirii este tot mai accentuată, iar chiriile au prețuri în creștere,
  • proprietățile imobiliare își cresc valoarea de la un an la altul,
  • toate semnalele din piață arată că investiția în imobiliare Buy to Rent este stabilă și cu randament bun, indiferent că vorbim de țările vest-europene sau de România.

Exemple de țări care au sisteme Buy to Rent de succes în Europa

Iată doar câteva exemple de succes ale investiției în proprietăți pentru închiriere în Europa:

  1. Germania – prețurile proprietăților sunt în creștere, conform Global Property Guide:
Buy to Rent Germania

2. Spania – prețuri în creștere și randament mediu de 5% pentru Buy to Rent.

3. Italia – cerere accentuată de chirii în marile orașe, fapt care duce la creșterea prețurilor.

4. Marea Britanie – prețurile imobiliarelor și chiriilor sunt la cel mai crescut nivel din ultimii 18 ani, iar tendința este de creștere în continuare.

5. România – creștere galopantă a prețurilor imobiliarelor, dar și creștere a prețului chiriilor.

Pe site-ul Global Property Guide, veți găsi perspective asupra fiecărei țări din Europa. Per ansamblu, veți descoperi că piața imobiliară clasică sau în sistem Buy to Rent este stabilă, sigură și oferă randamente bune la nivel european, atât pe termen scurt din chirii, cât și pe termen lung din creșterea valorii proprietății.

Așadar, poate cea mai înțeleaptă investiție pe care o puteți face astăzi este în imobiliare Buy to Rent. Acest lucru este valabil cu atât mai mult în România, deoarece aici prețurile imobiliarelor încă sunt accesibile. Un apartament cu două camere care în București valorează 80.000 de Euro, în Berlin valorează 500.000 de Euro sau mai mult.

Property Concept este partenerul dumneavoastră de încredere pentru investiții Buy-to-Rent în București. Compania noastră oferă servicii complete de investiții în proprietăți pentru închiriere, inclusiv identificarea proprietății potrivite, evaluarea proprietății, asistență în procesul de achiziție, managementul proprietății, servicii de mentenanță și reparații. Avem o echipă bine pregătită și o vastă rețea de parteneri și clienți în industria imobiliară din București. Oferim cele mai bune oportunități de investiții pentru clienții noștri.

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Phone icon
Contact !
WhatsApp icon