Randament de 6 ori mai mare decât dobânda la contul de economii. Studiu de caz Property Concept

randament investitie imobiliara

În acest studiu de caz, vom analiza o investiție imobiliară realizată în București, care a generat un randament semnificativ pentru investitor. Vom explora procesul de colaborare cu Property Concept, compania noastră specializată în investiții imobiliare, alături de modul în care noi am contribuit la succesul acestei tranzacții. Scopul acestui studiu este de a ilustra avantajele unei investiții buy-to-rent și cum poate aceasta genera randamente superioare comparativ cu dobânda la un cont de economii.

Investitorul, Mircea B., a decis să investească economiile sale într-o garsonieră în București cu scopul de a o închiria și de a obține un venit lunar. După 3 ani, Mircea a vândut garsoniera, realizând un profit de 21.000 de euro din revânzare la care se adaugă chiriile în valoare de 8.500 de euro încasate în acest timp. Acest studiu de caz va prezenta etapele parcurse de Mircea în colaborare cu Property Concept pentru a obține acest rezultat impresionant.

Contextul investiției imobiliare în București

Bucureștiul este un oraș în plină dezvoltare, cu o cerere crescută de locuințe, în special în zonele centrale și în apropierea punctelor de interes, precum centre comerciale, parcuri și instituții de învățământ. Acest lucru creează oportunități de investiții pentru cei care doresc să se implice în piața imobiliară.

Din perioada în care Mircea B. a făcut această investiție, în martie 2020, piața imobiliară din București a înregistrat o creștere stabilă a prețurilor, cu un avans mediu de 9% pe an. În martie 2020, un metru pătrat al unei garsoniere valora aproximativ 970 de euro. În ianuarie 2023, un metru pătrat valora aproximativ 1300 Euro, conform imobiliare.ro. Așadar, vorbim de o creștere a pieței de aproximativ 27% în 3 ani.

Dobânda la un cont de economii a rămas constantă în ultimii ani, în jur de 3,5% pe an, cu tendință de scădere. Acest lucru a făcut ca investiția imobiliară să pară mai atractivă pentru Mircea, având un randament mai mare. De aceea, clientul nostru a ales varianta investiției într-o proprietate imobiliară de închiriat în București.

Mircea B. a ales să colaboreze cu Property Concept pentru a beneficia de expertiza și cunoștințele noastre în domeniul imobiliar. În următoarele capitole, vom analiza detaliat procesul prin care Mircea și echipa noastră au identificat, închiriat și vândut în cele din urmă garsoniera, obținând un randament semnificativ și o experiență pozitivă pentru toți cei implicați.

Colaborarea cu Property Concept

În căutarea unei proprietăți potrivite pentru investiție, i-am oferit lui Mircea o selecție personalizată de garsoniere disponibile în oferta Property Concept. Echipa noastră a identificat o garsonieră de 35 mp în zona centrală a Bucureștiului, situată la etajul 3 al unui imobil destul de nou, construit după anii 2000, la un preț de 44.000 de euro. Această garsonieră a fost aleasă și achiziționată de Mircea pentru potențialul său de creștere în valoare și proximitatea față de puncte de interes, precum universități, parcuri și mijloace de transport în comun. Echipa noastră a furnizat suport în demersurile legale și administrative necesare pentru finalizarea tranzacției.

Prin alegerea unei garsoniere de la Property Concept cu potențial de creștere în valoare, Mircea B. și-a asigurat o bază solidă pentru investiția sa imobiliară. În următoarele capitole, vom analiza modul în care Property Concept a contribuit la obținerea în favoarea clientului a unui randament de 6 ori mai bun decât cel al dobânzii la un cont de economii.

Renovările și optimizările realizate de Bogdan și echipa sa

Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, designerii de interior de la Property Concept au decis să aducă o serie de îmbunătățiri și optimizări garsonierei anterior vânzării sale. Bogdan și echipa sa au supervizat lucrările, care au inclus remobilarea și schimbarea designului interior inițial. Au fost adăugate elemente de design modern, precum iluminatul ambiental și mobilierul funcțional pentru folosirea inteligentă a spațiului. Astfel, în momentul în care Mircea B. a achiziționat această garsonieră de la Property Concept, a beneficiat de valoarea adăugată a acestor renovări și optimizări realizate de Bogdan și echipa sa.

Aceste îmbunătățiri au contribuit la creșterea valorii garsonierei în timp, precum și la sporirea atractivității pentru potențialii chiriași. În urma acestor lucrări, chiria încasată de Mircea imediat după cumpărare a crescut cu 25%, de la 200 de euro pe lună (prețul pieței în anul 2020) la 250 de euro pe lună. Astfel, alegând să investească într-o garsonieră premium de la Property Concept, Mircea a avut din start un randament crescut față de ce ar fi obținut cu altă garsonieră mai puțin avantajoasă sau cu dobânda de la un cont de economii.

Închirierea garsonierei și generarea venitului lunar

Pentru a atrage chiriași interesați și responsabili, echipa Property Concept a dezvoltat o strategie de promovare eficientă. Aceasta a inclus publicarea anunțurilor pe platformele imobiliare de top, precum și pe rețelele sociale și în grupuri locale dedicate închirierilor. Anunțurile au prezentat fotografiile profesionale realizate de fotograful nostru și au evidențiat caracteristicile atractive ale garsonierei, precum localizarea, facilitățile și designul modern.

În urma procesului de promovare, echipa Property Concept a selectat chiriași responsabili și a fost încheiat un contract de închiriere pe termen lung. Pe parcursul perioadei de închiriere, Property Concept a oferit suport în gestionarea relației cu chiriașii, asigurându-se că aceștia își îndeplinesc obligațiile contractuale și rezolvând orice problemă apărută. Întrucât Mircea a optat pentru serviciul post-cumpărare de property management de la noi, ne-am ocupat de absolut totul.

Grație acestor eforturi, Mircea B. a beneficiat de un venit lunar constant fără vreun efort din partea sa. În mod constant, a încasat o chirie de 250 Euro pe lună până în ianuarie 2023, când a decis să vândă garsoniera în profit. În total, chiriile încasate au fost în cuantum de 8.500 de Euro (250 Euro pe lună timp de 2 ani și 10 luni).

Vânzarea garsonierei și realizarea profitului

După o perioadă de aproape 3 ani de închiriere, Mircea B. a decis să vândă garsoniera și să realizeze un nou profit. În acest sens, a solicitat din nou ajutorul echipei Property Concept pentru a evalua situația pieței și a estima valoarea actuală a proprietății. Ținând cont de îmbunătățirile aduse, creșterea generală a prețurilor pe piața imobiliară și atractivitatea locației, echipa noastră a estimat o valoare de piață de 67.000 de euro.

Strategia de vânzare și negocierea prețului

Property Concept a dezvoltat o strategie de vânzare similară cu cea de închiriere, publicând anunțuri pe platformele imobiliare și rețelele sociale și evidențiind caracteristicile cheie ale garsonierei. În urma unor vizionări și discuții cu potențialii cumpărători, echipa a reușit să negocieze un preț de vânzare de 65.000 de euro.

Profitul realizat și randamentul investiției

La vânzarea garsonierei, Mircea B. a obținut un profit net de 21.000 de euro (65.000 de euro – 44.000 de euro investiți la cumpărare).

În total, Mircea a obținut un profit de 29.500 de euro (21.000 de euro din revânzarea în profit + 8.500 de euro din chirii) în urma acestei investiții imobiliare.

Comparativ, dobânda la un cont de economii ar fi fost de aproximativ 3,5% pe an. La suma inițială deținută de Mircea de 50.000 de euro, în 3 ani câștigul din dobândă ar fi fost de aproximativ 5000 de euro.

Așadar, grație expertizei și sprijinului echipei Property Concept, clientul a reușit să obțină un randament de aproximativ 6 ori mai mare decât dobânda la un cont de economii. În loc de 5.000 de euro câștigați cu dobânda la un cont de economii, Mircea B. a câștigat aproape 30.000 de euro, în aceeași perioadă de timp, cu același nivel de risc, același efort depus și cu aproximativ aceeași investiție inițială. Diferența nu este doar semnificativă, ci impresionantă.

Acest studiu de caz ilustrează modul în care o investiție buy-to-rent, gestionată în mod eficient și cu sprijinul unei echipe de experți precum Property Concept, poate genera randamente impresionante și o experiență pozitivă pentru investitor.

randament investitie imobiliara

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie
Phone icon
Contact !
WhatsApp icon